Hola nois i noies! Sóm un grup d’estudiants de la URV que ens hem proposat que el medi ambient i les noves tecnologies caminin juntes amb un objectiu en comú , fomentar l’educació ambiental. Us facilitarem tot un ventall de recursos informàtics que podreu utilitzar perquè els més petits puguin aprendre d’una manera lúdica, la importància del medi ambient.

dilluns, 7 de juny del 2010

PROJECTE 1X1


Què és el PROJECTE 1 X 1 ?

A continuació resumirem els aspectes més rellevants d’aquest projecte.
A Catalunya té el nom de projecte educat 1x1, va dirigit a tots els centres públics i concertats on s’imparteixi el primer cicle de l'ESO, es tracta d’un projecte que pretén proporcionar a les aules materials de les noves tecnologies, con les pissarres digitals interactives i xarxa local sense fil WI-FI, on els alumnes podran gaudir de nous mitjans per adquirir coneixements, també disposaran d’un ordinador personal portàtil com a eina personal de treball. El que es pretén es substituir progressivament els llibres de text en paper per llibres de text electrònics per a l’alumnat i d’aquesta manera contribuir en l’estalvi de paper, a part de crear noves maneres per que els alumnes aprenguin, amb nous recursos interactius que faran que captin l’atenció i el seu interès.
El centre que estiguin interessats únicament hauran d’acreditar que disposem dels equipaments i la infraestructura necessària o es comprometin a adquirir-los.


  • Modalitats

Modalitat Llibre digital i Model 1:1.

Aquesta modalitat consisteix en substituir els llibres tradicionals, en llibres en un format digital, que es poden trobar a través de la Red.

Requisits

Les aules han de tenir pissarra electrònica i xarxa Wi-Fi.
En el 60% de les matèries (almenys 5 assignatures) s'han d'utilitzar llibres de text i quaderns d'exercicis electrònics.
El professorat ha d'emplenar uns qüestionaris d'avaluació dels materials digitals.
Tot l'alumnat i el professorat han de tenir un ordinador personal.


Modalitat Coexistència Llibre Digital - Llibre en paper.

Es combina l'ús dels llibres de text en paper amb el dels electrònics, tant a l'aula com a casa, i no cal tenir ordinador.
A partir del gener del 2010, quan el centre ho consideri convenient, es podrà passar a la modalitat 1x1.


Requisits

Les aules han de tenir pissarra electrònica.
En el 25% de les matèries (almenys 2 assignatures) s'han d'utilitzar llibres de text i quaderns d'exercicis electrònics.
El professorat ha d'emplenar uns qüestionaris d'avaluació dels materials digitals.
Els centres han de tenir espais amb ordinadors connectats a Internet on l'alumnat pugui fer els exercicis o consultar els llibres electrònics fora de l'horari escolar.

  • Aules

Les aules participants en el projecte tenen el següent:

Un projector i una pissarra electrònica .
Una instal·lació elèctrica que permeti la connexió simultània de tots els ordinadors de l'alumnat.
Dues línies de connexió directa a Internet amb un ample de banda equivalent a 3 Mbps.
Una xarxa Wi-Fi d'altes prestacions amb control d'accés individualitzat mitjançant un mecanisme de RADIUS i codis d'ús i contrasenyes per a l'alumnat i el personal docent que participen en el projecte.

  • Objectius finals del projecte

Convertir l’ordinador en l’eina personal de treball dels alumnes.
Proporcionar la gratuïtat del llibre de text a Catalunya basada en la utilització del format digital i el model 1:1 (1 alumne – 1 ordinador).
Subministrar la base per a l’educació dels alumnes en la “vida en un món connectat”.
Situar Catalunya en el grup de països capdavanters en l’ús de les TIC a l’educació.


  • Fonts d' informació

En aquestes webs, podeu trobar una amplia informació sobre aquest projecte

http://www20.gencat.cat/portal/site/Educacio/menuitem.cbdab11d5a3f9031c65d3082b0c0e1a0/?vgnextoid=29d4e454395a4210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=29d4e454395a4210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD

http://www20.gencat.cat/portal/site/Educacio/menuitem.cbdab11d5a3f9031c65d3082b0c0e1a0/?vgnextoid=29d4e454395a4210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=29d4e454395a4210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD

http://www.xtec.cat/innova/projecte1per1/index.htm

http://imae.wikispaces.com/Projecte+1x1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
frases